چگونه می توان از ریفلاکس پیشگیری و درمان کرد؟
کاهش مصرف لاکتوز :
بسیاری از افراد مشکلات گوارشی به نام عدم تحمل لاکتوز دارند. یعنی اینکه با خوردن مواد غذایی حاوی لاکتوز مانند شیر دچار مشکل می شوند. برای همین توصیه میکنیم به جای شیر گاو از شیرهای گیاهی مانند : شیربرنج یا شیرسویا استفاده کنید. دو نوع شیر مذکور در فروشگاه های بزرگ موادغذایی عرضه می شود.
محصولات پروبیوتیک :
استفاده از آنتیبیوتیکها میکروبها را از بین میبرند و در این میان به باکتریهای مفید و بیضرر نیز رحم نمیکنند. این باکتریهای مفید یا پروبیوتیکها به رودهها کمک میکنند تا مواد غذایی، بهتر جذب شود. برای همین لازم است که به فکر احیای این پروبیوتیکها باشید. برای این کار میتوانید با استفاده از قارچ کفیر اقدام به تهیه ماست و نوشیدنی کفیر کنید که خود یکی از بهترین محصولات پروبیوتیک در جهت کاهش اسید معده و هضم غذا بسیار مفید است.
خوردن میوه و سالاد قبل از غذا :
حتماً شما هم می دانید که میوه و سبزیجات دارای ساعت هضم کمتری در مقابل سایر مواد غذایی می باشند، در خانواده های ایرانی سالاد و میوه را معمولاً پس از غذا می خورند که این عمل باعث ریفلاکس و حتی بوی بد دهان نیز می شود. هر نوع سالاد و میوه ای را با رعایت فاصله زمانی قبل از غذا میل کنید.
ساعات هضم مواد غذایی مختلف
آب و آب میوه: 20 تا 30 دقیقه
سوپ ساده : 30 تا 45 دقیقه
میوه ها و سبزیجات: 30 تا 45 دقیقه
لوبیا، غلات و نشاسته ها: 2 تا 3 ساعت
گوشت، مرغ و ماهی : 3 ساعت یا بیشتر